Friday, December 01, 2006

"The Stairs"

$100
Oil on canvas/18x24cm
If you'd like to purchase this painting, please send an email to yapincakokyar@yahoo.com
One more Friday, the last day of my second "a-painting-a-day" practice. Wow! Ten paintings already. Some are good, some are better. I won't say I have bad paintings here. The-positive- effort spent makes anything good for me. But of course you can scale it :)
I know that the result may vary, and I don't expect a comparison between a one-a-day painting and other time-spent paintings. But I am after development, I wish this working schedule will anticipate even better practices in the next days. Hope you are enjoying them.
This is the very narrow old Istanbul street with stairs next to my atelier.
Bir Cuma gunu daha, ikinci "her gun bir resim" haftamin son gunu. Inanilir gibi degil, simdiden on resim bitti. Nitelikleri daha onemli tabii ki. Ama verilen bu emegin karsiligi ortaya cikan her sey benim icin bir puan. En azindan calisiyorum ve her resimde yeni birseyler de ogreniyorum.
Her gun resim yapinca insan iddialarindan, buyuk beklentilerden arinmak durumunda. Onemli olan, her gun yapilan resmin bu yolculukta ne anlama geldigi, ne kadar bir gelisim icerdigi. Istegim her yaptigim resmin, daha iyi, daha basarili calismalar icin bir adim olusturmasi. Umarim siz de bu yolculugu izlemekten zevk aliyorsunuzdur.
Resmettigim sokak, dar ve merdivenli eski bir Istanbul sokagi, atolyemin yanindaki sokak.

4 comments:

Unknown said...

Sevgili Yapıncak ben Çanakkale'den AliKemal abin Ayten ablanla siteni çok beğendik resimlerini heycanla takip ediyoruz başarılar diliyoruz.

N.D.B. said...

Yapincak merhaba,

Senin gozunden sehri ve renkleri seyretmek keyfine vardim. Istanbul'da yasiyoruz, ancak bazen yasadigimiz sokaga ya da pencereden Istanbul'a bakmaya dahi vakit bulamiyoruz. Eline, emegine saglik. Kolejden Nihan...

Yapincak Gurerk Okyar said...

Eski dostlar, akrabalar, sesinizi duymak, burada bulusmak ne kadar guzel! Nihan senin de blogunu ziyaret ettim ve edecegim!

Omer said...

istanbul sokaklari, bakimsiz ve yamuk yumuk ama anlamli ve huzunlu. Birazdan yagmur yagacak ve merdivenlerden tasacak. Arkadaki yesil alan canlilik katmis. Arka sokaklar urkutucu ve gizemlidir her zaman. Gece yururken dikkat:))