Tuesday, December 12, 2006

"Orange on a Black Surface"

SOLD

So I did it too. Today I also joined to the crew of painters interested in fruit and food as a theme in their daily work. Never thought I was gonna do this. I am a person who is fond of human figures in her artwork. But lately I was following the growing demand for fruits in the art market. Surprisingly enough, surfing the artists' blogs or when visiting the dailypainters.com, I also enjoyed the subject so much lately. Same subject matter with different eyes, sensibilities and styles. Exciting.
It happened like this: Almost everday I get up craving for a certain color. I know it's strange. Scroll down to the previous paintings to see what I mean. Today it was orange. I had to use it, no choice. Sketched for compositions of interiors with human figures as usual, orange (color) became a couch, a sweat-shirt, a primary color of the light shining on a face... But all of a sudden I said, OK this is the day. Where else can you find an orange more than an orange? So here is it, hope you like it. (Black surface is my piano)

Sonunda ben de meyve-sebze cizen ressamlar kervanina katildim. Inanilir gibi degil. Resimlerinde insan figurunden ayrilmayan biri olarak belki de yapacagim en son seydi. Oldu. Son zamanlarda resim piyasasinda bu temaya olan ilgiyi saskin bakislarla izliyordum. Ama isin daha ilginc yani, dolastigim sitelerdeki calismalari ya da dailypainters.com'daki yanyana tekrar eden benzer temali eserleri de zevkle takibediyorum. Yani bir bakiyorsunuz, bes tane elma yanyana, hepsi ayri ressamdan! O kadar ilginc ki, her biri baska goruyor, baska hissediyor, farkli firca darbeleriyle yansitiyor...
Soyle oldu. Her sabah oldugu gibi bu sabah da bir renge "aserirken" uyandim: Turuncu! Atolyeye gittigimde karalamaya basladim, turuncu birinde bir koltuk oldu, birinde bir kazaga yansidi, birinde de yuze yansiyan isiktaki yogun renk oluverdi. Ama sonra bir an..."portakal" dedim, doganin en turuncu renginden daha iyi ne care olabilirdi bu renk acligina? Ilk "portakal" resmim iste boyle dogdu. Umarim begenirsiniz. Durdugu yuzey piyanomun ustu bu arada.

5 comments:

Anonymous said...

Yapo'cum,
Cok guzel olmus eline saglik.Aktardigin duygularinin penceresinden bakinca derinlik kazaniyor resim.
Erhan

Anonymous said...

Ilk deneme icin cok basarili.

Anonymous said...

Yapıncak Abla çok güzel olmuş başarılarının devamını dilerim

alican

Omer said...

Yuppy,
portakali kase yerine piyano uzerinde tercih ederim:) Bana arkadaki dekor biraz da karayolu cizgilerini hatirlatti, hic bitmyecekmis gibi sonsuz gozukur. Portakalin canliligi cok belirgin, hatta fazla canli potansiyel enerjiden kinetik enerjiye donusecek gibi duruyur.

Anonymous said...

Wow.... gorgeous!!!!